Bladkorven geplaatst voor bladafval

De bladkorven staan er weer. U kunt uw bladafval op veel plekken bij u in de buurt kwijt. De korven maken we regelmatig leeg. Ook vegen we de straten in de periode van bladval. In Duivendrecht vegen we in de week van 11 tot 15 november en 02 tot 06 december en in Ouderkerk aan de Amstel in de week van 18 tot 22 november en 09 tot 13 december.
De bladkorven halen we weer weg zodra het blad van de bomen is.


Foto: bladkorven in Ouder-Amstel.

Alleen bladeren in bladkorf

In de bladkorven mogen alleen bladeren. U mag er geen zakken, takken, snoeiafval, hout of ander groen in doen. Dit levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Als we bij het legen van de korven merken dat er toch ander tuinafval in de bladkorven zit, dan halen we deze bladkorf weg. Heeft u snoeiafval, takken of ander tuinafval? Dat kunt u gratis brengen naar het milieudepot.
Zie ouder-amstel.nl/milieudepots voor de openingstijden van de milieudepots.

Bladkorf tussentijds vol?

Is de bladkorf in uw buurt vol? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (020) 496 21 21.

Blad als tuinbemesting

Blad wordt vaak gezien als afval dat uit de tuin verwijderd moet worden. Op het gazon of in de vijver is dat ook het geval, maar blad tussen de beplanting is een prima grondbedekking. Een laag van maximaal 10 centimeter blad is uitstekend geschikt om vaste planten te beschermen tegen de vorst en het tegengaan van onkruid. Ook is het een goede leefomgeving voor onder andere wormen, vogels en egels. Zelf verwijderen we regelmatig het overtollig blad van wegdek en gras maar níet overal om zo een steentje bij te dragen aan een gezonde en evenwichtige natuur.

Minicontainer voor groente- fruit en tuinafval (gft)

Uiteraard kunt u tuinafval ook inleveren in de minicontainer voor gft. Deze kunt u om de week aanbieden om te legen. Heeft u nog geen minicontainer voor gft, vraag deze dan aan. De container wordt gratis bij u thuis bezorgd.