Opvang vluchtelingen in raadscommissie

Op 17 oktober a.s. vindt in de openbare commissie R&G de gedachtewisseling plaats over criteria voor opvang van asielzoekers. In eerste instantie zal gesproken worden over criteria waar opvang voor vluchtelingen aan moet voldoen. Zowel in technische als in meer kwalitatieve zin. Deze beeldvorming is nodig om kaders te kunnen laten stellen door de raad. Inwoners hebben gevraagd naar de ideeën van de raad over de opvang van vluchtelingen.

Wilt u vanaf de publieke tribune de commissievergadering volgen, dan verzoeken wij om u aan te melden bij de raad@ouder-amstel.nl, omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Bij de agenda staan ook diverse documenten tot uw beschikking op verslag.ouder-amstel.nl.

Voortgang opvang vluchtelingen

Het college heeft voor de commissievergadering Ruimte en Gebiedsontwikkeling op 17 oktober a.s. een raadsbericht geschreven met vragen aan de raad. Deze vragen gaan onder andere over de doelgroep en/of doelgroepen waarvoor opvang gerealiseerd zal worden, de periode van opvang, het aantal opvangplekken en aan welke criteria een opvanglocatie moet voldoen.

De gemeente maakt in de week voorafgaand aan de commissievergadering Ruimte en Gebiedsontwikkeling twee rapporten naar mogelijke opvanglocaties openbaar. Dit heeft wethouder Victor Frequin toegezegd tijdens de inwonersbijeenkomsten op 11, 12 en 13 juni. De zorgvuldige uitvoering van de Wet Open Overheid heeft ervoor gezorgd dat het publiceren van deze rapporten langer heeft geduurd.

De rapporten komen op www.samenmakenweouder-amstel.nl. Als de rapporten live staan, communiceren we dit via onze socialmediakanalen.