Bekendmaking voorgenomen verkoop gemeentegrond Sluisplein

De gemeente Ouder-Amstel is voornemens gemeentegrond te verkopen. De gronden zijn gelegen aan het Sluisplein kadastraal bekend gemeente Ouder-Amstel sectie C, nummers gedeeltelijk 5150, 5141 en 4998. Het gaat hierbij om percelen met een grootte van in totaal ca. 328 m2.

Motivering voorgenomen verkopen

In 2017 heeft de Jumbo een principeverzoek voor uitbreiding ingediend. 
Voor het realiseren van de uitbreiding hebben Jumbo en de gemeente begin 2021 een anterieure overeenkomst gesloten. Hierin zijn onder andere randvoorwaarden opgenomen voor verkoop van de voor de uitbreiding van de Jumbo-supermarkt noodzakelijke grond van de gemeente. In de anterieure overeenkomst is ook vastgelegd dat de gemeente overgaat tot overdracht en levering van de gronden als aan de voorwaarden uit de anterieure overeenkomst wordt voldaan.

De omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de Jumbo is sinds mei 2024 onherroepelijk. Daarmee wordt aan alle voorwaarden voldaan. De volgende stap is overdracht en levering van de gronden.

De beoogde verkoop is noodzakelijk om de uitbreiding van de Jumbo mogelijk te maken. Daarvoor is vereist dat de aspirant koper eigenaar is van de aangrenzende percelen ter plaatse van de Jumbo en op basis daarvan in staat is om de uitbreiding van de Jumbo te (laten) realiseren.

De aspirant koper is reeds eigenaar van de aanliggende percelen ter plekke van de Jumbo en voldoet aan bovengenoemd vereiste. Vanwege de bovengenoemde anterieure overeenkomst en het doel van de grondverkoop, meent de gemeente dat de aspirant koper hiervoor de enige serieuze gegadigde is.

Reageren

Mocht u vragen hebben, dan kunt u een mail sturen naar gemeente@ouder-amstel.nl onder vermelding van het onderwerp ‘grondverkoop Sluisplein’. Als u van mening bent dat u ook in aanmerking komt voor de voorgenomen grondverkoop en óók aan de gestelde criteria voldoet, dan dient u binnen twintig dagen na deze publicatie een kort geding te starten bij de civiele rechter van de rechtbank Amsterdam. Deze termijn van twintig dagen is een vervaltermijn.