Verspillingsvrije Week van 9 tot en met 15 september 2024. Doe mee en win een leuke prijs!

Voedselverspilling is een groeiend probleem dat ons allemaal aangaat. Want als we voedsel verspillen, verkwisten we ook energie en kostbare grondstoffen zoals water en grond, om dit voedsel te produceren. En door dit overmatige verbruik worden deze grondstoffen ook steeds schaarser en duurder. Samen kunnen we een groot verschil maken door bewuster om te gaan met voedsel. Minder voedsel verspillen komt ten goede aan onze leefomgeving, het klimaat én onze portemonnee. Begin vandaag, iedere kleine stapt telt.

Hoewel iedereen zijn of haar best doet om het GFT-afval zo goed mogelijk te scheiden, kunnen wij nog veel meer doen om te voorkomen dat ons voedsel in de prullenbak terechtkomt. Staat u weleens stil bij hoeveel eetbare restjes er wekelijks verloren gaan? En wist u dat een heleboel producten die nu als afval gezien worden een tweede leven kunnen krijgen? Denk aan het omtoveren van koffieprut tot een verzorgende handscrub, een zeepje van bananenschillen of een heerlijke zelfgemaakte jam van sinaasappelschillen. 

Maar verspillingsvrij door het leven gaan betekent niet alleen hergebruik van restjes. Slimmer omgaan met uw boodschappen en voorraad helpt ook. Het plannen van maaltijden of je koelkast op de juiste wijze indelen - om de houdbaarheid van producten te vergroten - kunnen verschil maken. 

Doe mee en win!

Wij nodigen u uit om aan de slag te gaan met de restjes in uw keuken die anders in de GFT-bak belanden. Heeft u een leuk recept, idee of goede tip over hoe om te gaan met restjes uit de keuken? Mail deze uiterlijk 15 september 2024 naar duurzaamheid@ouder-amstel.nl onder vermelding van ‘Verspillingsvrije Week’. Degene met het meest creatieve idee wint een leuke prijs. 

Neemt u een idee over van iemand anders, vermeld dan de bron erbij in verband met auteursrechten. Alle inzendingen komen gebundeld op onze website ouder-amstel.nl/duurzaamheid

Wees creatief, probeer iets nieuws en deel uw experimenten met ons! 

Kijk voor meer inspiratie en praktische tips op www.samentegenvoedselverspilling.nl