Inbrekers vieren geen vakantie

U bent niet de enige die uitkijkt naar de zomervakantie. Inbrekers kunnen niet wachten tot u op het strand ligt. Een inbraak is nooit te voorkomen, maar u kunt veel doen om de kans flink te verkleinen.

Anti-inbraaktips voor de vakantie

Inbrekers zitten ook op Facebook en Instagram. Vertel dus niet op sociale media dat u met vakantie bent. Zeg het wel tegen uw buren, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Als de buren voor planten, post of huisdieren gaan zorgen, vraag ze dan ook om ’s avonds de gordijnen dicht te doen en ‘s morgens weer te openen. Zo lijkt uw huis bewoond. Met een schakelklok kunt u er ook voor zorgen dat op verschillende plekken, op verschillende tijden, lampen aan- en uitgaan.

Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk om bij u binnen te komen. Zorg ervoor dat u goed hang- en sluitwerk hebt. Sluit alle ramen en deuren en zorg dat alles wat op slot kan ook op slot zit.

Campagne voorlichting "inbrekers gaan niet op vakantie"
Afbeelding: Campagneflyer inbrekers gaan niet op vakantie. Tekst op flyer: Op vakantie? Licht de buren in. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Vraag uw vertrouwde buren op uw woning te letten; de post weg te halen; bij verdachte situaties 112 te bellen. Een samenwerking van politie en Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).