Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel hebben op 24 juli 2024 een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24, lid 1, Wet ruimtelijke ordening (Wro) gesloten met het besloten vennootschap Compier beheer, vertegenwoordigd wordt door dhr. Adrianus Compier en dhr. Robertus Compier (statutair gevestigd te Sint-Michielsgestel).

Locatie en plan

De anterieure overeenkomst heeft betrekking op de realisatie van tien seniorenwoningen aan de Aart van der Neerweg 1 in Ouderkerk aan de Amstel, perceel sectie C nummer 3374 en het rondom gelegen terrein bestaande uit de percelen sectie C nummer 5188 (gedeeltelijk) en sectie C nummer 5141 (gedeeltelijk). In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over: 

  • dat de gemeente zich inspant om de gewenste ontwikkeling mogelijk te maken; 
  • dat de initiatiefnemer tot ontwikkeling en realisatie van het exploitatiegebied zal komen; 
  • dat de initiatiefnemer voor haar rekening en risico de openbare voorzieningen zal realiseren; 
  • dat de initiatiefnemer verplicht is om de plan- en procedurekosten en/of legeskosten aan de gemeente te vergoeden (exploitatiebijdrage); 
  • dat de initiatiefnemer verplicht is om eventuele planschade (nadeelcompensatie) aan de gemeente te vergoeden; 
  • de gemeente zal behoudens de hiervoor genoemde kosten en de door de initiatiefnemer overige verschuldigde leges, geen (aanvullende) kosten ter zake van het project op de initiatiefnemer verhalen. 

Algemene informatie

Omdat deze overeenkomst is aangegaan voordat de benodigde planologische wijziging heeft plaatsgevonden, wordt deze overeenkomst een anterieure (voorafgaande) overeenkomst genoemd. Een anterieure overeenkomst betreft een overeenkomst waarin het kostenverhaal geregeld is, die de gemeente met één of meerdere grondeigenaren sluit. Hiermee wordt voldaan aan de verplichting dat het kostenverhaal (anderszins) verzekerd is (conform artikel 6:12 Wro). Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend. 

Bijbehorende publicatie